Wandeling 30-09

Beste wandelaars 


Onze 'Herfsttocht' gaat dit jaar door op zaterdag 30 september 2023 in Boven-Stal


De start is aan de Sint-Pietersgilde Boven-Stal, Mathias Geysenstraat 70 te 3582 Koersel-Beringen (startcoördinaten: N51°04'50,1" E5°16'28,2"). 


Er zijn 3 lussen voorzien: lus A is 9,8 km lang en is inkortbaar tot 7,0 km; lus B is 9,9 km lang en is inkortbaar tot 8,1 km; daarnaast is er nog lus C die 3,9 km lang is. Lus C is, zoals gewoonlijk, volledig verhard en doenbaar voor de minder mobielen onder ons. De drie basislussen lopen slechts beperkt samen en zijn dus perfect combineerbaar tot een afstand van 23,6 km. Er is onderweg geen controlepost, maar na elke lus kom je wel terug op de startplaats!

 

Lus A 10 km (effectief 9,8 km) met mogelijke inkorting tot 7 km (effectief 6,99 km)

Het eerste deel loopt over verkeersarme straten, maar af en toe worden enkele drukke(re) straten overgestoken (even extra voorzichtig zijn!). Na goed 3 km maken de wandelaars van de 9,8 km een extra lus van bijna 2 km op onverharde paden rond de mijnterril. Zij gaan niet over de top zelf maar een enkele keer moet er wel een beetje geklommen worden. Bij het verlaten van het domein met de mijnterril wordt er even over een fietspad gestapt, maar al snel volgen terug onverharde bospaden in de buurt van de Zandberg. Een kilometertje verder komen de beide lussen terug samen in het bos en wandelen zij samen gedurende twee kilometer over onverhard terrein in de bossen. Daarna volgt nog anderhalve kilometer over een fietspad en verkeersarme straten om veilig terug te keren naar de startzaal.

 

Lus B 10 km (effectief 9,9 km) met mogelijke inkorting tot 8 km (effectief 8,1 km)

De wandelaars van deze twee lussen blijven samen wandelen over verharde, rustige straatjes, die geregeld omzoomd worden met bomen, tot zij na bijna anderhalve kilometer even uit elkaar gaan. De 9,9 km maakt een lusje van bijna 2 km langs het militaire domein, terwijl de 8,1 km meteen het bos inwandelt. Na die twee kilometer vinden deze wandelaars elkaar terug en wandelen zij samen verder over bospaadjes, die alleen onderbroken worden door een 300 meter lang fietspad, tot aan kilometer zes. Na een goede kilometer over rustige en verharde straten kiezen zij terug voor de bospaden tot aan kilometer negen. Via verharde en verkeersluwe straten keren zij terug naar de startzaal en ontmoeten onderweg ook nog de terugkerende wandelaars van de andere lussen.

 

Lus van 4 km (effectief 3,9 km)

Deze lus gaat uitsluitend over verharde wegen en is dus ook toegankelijk met rolstoelen en rolwagens. Waar de wandelaars van lus B soms het bos inwandelen, kunnen de wandelaars van lus C over verharde wegen en/of fietspaden het zand van de boswegels vermijden.

 

 

Op de startplaats zal, zoals gebruikelijk, van elke wandellus een duidelijk plan hangen. Ook kunnen één of twee dagen voor de wandeling de gpx-en van alle wandellussen gedownload worden via onze website of via de website van RouteYou.


Je kan vertrekken tussen  7u en  15u. De startzaal zal open zijn vanaf 6.45u en wordt gesloten om 17u. Een hapje en een drankje zijn ter plaatse verkrijgbaar aan democratische prijzen.

 

  

Deelnameprijs: niet-leden van een wandelclub € 3,00 - voor leden van een wandelclub € 1,50. 

Een zelfklever kan je kopen voor € 0,30.



Hopelijk is het op 30 september mooi stapweer en kunnen we met zijn allen genieten van onze derde wandeling van 2023!

Zowel leden van een wandelclub als niet-leden zijn van harte welkom!


Het bestuur en de medewerkers van Wandelclub Paul Gerard Beringen wensen alle wandelaars alvast een fijne wandeldag!  



P.S. Onze club stelt de gpx-bestanden ter beschikking voor de gebruikers van gps.  Je kan de gewenste gpx(-en) vanaf 29 september downloaden via de downloadpagina (te bereiken via menu-onderdeel 'Meer... Downloads').  De gpx-en werden uitgetekend door parcoursmeester Eric, waarvoor onze dank!


Op de downloadpagina kan je  - wanneer je liever een papieren versie bij de hand hebt - vanaf 29 september eveneens de kaartjes vinden van deze wandelingen.  Zij werden door parcoursmeester Eric gemaakt met RouteYou en ook op hun website kan je de wandelingen eventueel terugvinden.

Alvast enkele fotootjes van de trajecten. 

Klik op een foto voor een vergrote weergave. Op onze fotopagina kan je binnenkort nog meer foto's vinden van onze medewerkers ©Eric en ©Guy!