Lid worden

LIDMAATSCHAP en LEDENVOORDEEL

Lidgeld: het lidgeld voor 2021 bedraagt € 15,00 per persoon of € 30,00 per gezin met kinderen onder de 12 jaar.  Dit bedrag wordt (deels) door het ziekenfonds terugbetaald bij het binnenbrengen van het door onze club afgeleverde formulier voor het ziekenfonds.  Na het betalen van het lidgeld ontvang je niet veel later een gepersonaliseerde lidkaart, die je in elk startlokaal moet laten scannen vooraleer aan een georganiseerde wandeling te beginnen.

Het document om lid te worden van onze club kan je vinden op het tabblad Documenten (klik hiernaast op Documenten) of vul het contactformulier in op het tabblad Contact (klik hiernaast op Contact).

 

Inschrijvingsgeld per wandeling: als lid betaal je € 1,50 per wandeling; als niet-lid is dat (meestal) € 2,00 per wandeling.


Gratis wandeling: als lid krijg je regelmatig via ons clubblad een bon voor een gratis wandeling.  Deze bon is enkel op de voorziene datum geldig.  Geregeld is daar ook nog een gratis consumptie bij voorzien.


Verzekering: tijdens het wandelen ben je als lid verzekerd tegen lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand.  Dit geldt tijdens de georganiseerde wandeltochten, mits voorlegging van het betaalbewijs van de organiserende club.  Ook op weg van en naar de tocht ben je als lid verzekerd.


Clubblad: je ontvangt het viermaandelijks clubblad met daarin het clubnieuws, het wandelaanbod van clubs in de regio en artikels van medeleden (bv. over wandelingen die zij zelf deden in binnen- en buitenland).  Ook leden van andere wandelclubs sturen soms hun verslag van een wandeling, die door onze club georganiseerd werd.

Je kan als lid zelf kiezen of je het clubblad gewoon per post ofwel per mail wenst te ontvangen!


Clubwandeling: elk jaar op 11 november wordt een clubwandeling georganiseerd en wordt door het Bestuur van de club aan de leden een hapje en een drankje aangeboden.  Tijdens dit evenement kan ook het jaarlijkse lidgeld betaald worden.  Omwille van het coronavirus ging deze activiteit dit jaar (2020) spijtig genoeg niet door.  


Clubfeest: deelname aan het clubfeest tegen verminderd tarief. 


Walking in Belgium: clubleden kunnen dit wandelboek met de georganiseerde wandelingen in België aankopen via onze club voor € 7,00.  In de boekhandel betaal je al vlug € 17,00.


Walking Magazine: gratis abonnement op dit wandeltijdschrift, dat viermaal per jaar verschijnt (eerste week van maart-juni-september-december).  Een jaarabonnement op dit tijdschrift zou je anders € 20,00 kosten.

BELANGRIJKE OPMERKING: door de coronatijden waar we al sinds half maart 2020 mee geteisterd werden, was het bij wet niet toegestaan om de gebruikelijke wandeltochten in clubverband te organiseren.  Wel organiseerden we, met goedkeuring van de betrokken instanties, Covid19-wandelingen.   Intussen zijn alvast enkele wandelclubs begonnen met het opnieuw inrichten van hun officiële wandelingen.  Ook onze club organiseerde in juni en juli de wandelingen die geprogrammeerd stonden.