Lid worden

LIDMAATSCHAP en LEDENVOORDEEL

Lidgeld: het lidgeld voor 2023 bedraagt € 15,00 per persoon of € 30,00 per gezin met kinderen onder de 12 jaar.  Dit bedrag wordt (deels) door het ziekenfonds terugbetaald bij het binnenbrengen van het door onze club afgeleverde formulier voor het ziekenfonds.  Na het betalen van het lidgeld ontvang je niet veel later een gepersonaliseerde lidkaart, die je in elk startlokaal moet laten scannen vooraleer aan een georganiseerde wandeling te beginnen.

Het document om lid te worden van onze club kan je vinden op het tabblad Documenten (klik hiernaast op Documenten) of vul het contactformulier in op het tabblad Contact (klik hiernaast op Contact).

 

Inschrijvingsgeld per wandeling: als lid betaal je € 1,50 per wandeling; als niet-lid is dat - sinds 2022 - (meestal)  € 3,00 per wandeling.  Bij het betreden van de startzaal begeef je je eerst naar de inschrijvingsstand.  Daar wordt eerst je lidkaart gescand (voor niet-leden wordt door de scanner-van-dienst ook een streepjescode ingescand).  Daarna betaal je, voorlopig nog cash maar er lopen testen om in de (nabije) toekomst ook met Bancontact te kunnen betalen.  Na betaling ontvang je een inschrijvingskaart, die je bewaart tot je terug thuis bent (bij een ongeval kan je die nodig hebben - zie verder bij Verzekering).  Aan de volgende tafel laat je - indien gewenst - je wandelboekje afstempelen.

Niet-leden moeten het bovenste luik van hun inschrijvingskaart (die zij na betaling krijgen aan de inschrijvingsstand) invullen en in de daarvoor voorziene 'startbus' stoppen (meestal aan de uitgang waar de wandeling 'start').  Het tweede luik houden zij bij.  Zo zijn ook zij tijdens de wandeling verzekerd.

Ziezo, nu kan je gaan wandelen.  In de zaal hangen de mogelijke afstanden van de verschillende wandellussen van die dag uit en over het algemeen zijn er ook kaarten opgehangen waarop je de verschillende wandellusssen kan bekijken.  In veel gevallen kan je meerdere lussen combineren, zodat je op één dag heel wat kilometers kan stappen (als je dat wenst, natuurlijk!).


Gratis wandeling: als lid krijg je regelmatig via ons clubblad een bon voor een gratis wandeling.  Deze bon is enkel op de voorziene datum geldig.  Af en toe is daar ook nog een gratis consumptie bij voorzien.


NIEUW in 2023!!

Gratis stempelkaart: als lid van onze club krijg je een stempelkaart met daarop 20 vakjes. Op elke wandeling van een club, die aangesloten is bij WSVL, mag je die laten afstempelen en wanneer je op onze eigen wandelclub Paul Gerard Beringen komt wandelen, krijg je als beloning (en aanmoediging) liefst twee stempels.  Dat betekent dus dat je voor 2023 al meteen acht (!) stempels kan behalen wanneer je op onze vier wandelingen komt inschrijven!

Elke volle stempelkaart geeft recht op een kortingsbon van € 5,00. Deze bon kan je gebruiken als korting bij een clubinitiatief (bijvoorbeeld een busreis die door onze club wordt ingericht of onze clubwandeling of ons clubfeest of clubkledij of ...).

Je kan wel maximaal drie volle stempelkaarten (met een totaalwaarde dus van € 15,00) inleveren. Deze actie loopt van 12 november 2022 tot en met 12 november 2023!


Verzekering: tijdens het wandelen ben je als lid verzekerd tegen lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand.  Dit geldt tijdens de georganiseerde wandeltochten, mits voorlegging van het betaalbewijs van de organiserende club.  Ook op weg van en naar de tocht ben je als lid verzekerd (laat in dat geval wel de nodige vaststellingen doen door de politie!).  Verwittig ook je clubbestuur! (contactgegevens op onze Homepagina).

Je bent eveneens verzekerd voor materiële schade die je zou berokkend hebben aan derden, maar je bent niet verzekerd voor de eigen materiële schade.

Als lid ben je tevens verzekerd op je private wandeltochten (24/24 uur en 7 dagen op 7) en dit zowel in het binnen- als het buitenland.

Sedert 1 januari 2022 worden alle ongevallen opgevolgd door verzekeraar Ethias.

Meer details over verzekeringen kan je terugvinden op de website van Wandelsport Vlaanderen via volgende link:

https://www.wandelsportvlaanderen.be/nl/clubenledeninfo/9034/onze-verzekering


Clubblad: je ontvangt het viermaandelijks clubblad met daarin het clubnieuws, het wandelaanbod van clubs in de regio en artikels van medeleden (bv. over wandelingen die zij zelf deden in binnen- en buitenland).  Ook leden van andere wandelclubs sturen soms hun verslag van een wandeling, die door onze club georganiseerd werd.

Je kan als lid zelf kiezen of je het clubblad gewoon per post ofwel per mail wenst te ontvangen!


Clubwandeling: elk jaar op 11 november wordt een clubwandeling georganiseerd en wordt door het Bestuur van de club aan de leden een hapje en een drankje aangeboden.  Tijdens dit evenement kan ook het jaarlijkse lidgeld betaald worden.   


Clubfeest: deelname aan het clubfeest tegen verminderd tarief. 


Walking in Belgium: clubleden kunnen dit wandelboek met de georganiseerde wandelingen in België aankopen via onze club voor € 7,00.  In de boekhandel betaal je al vlug € 17,00.


Walking Magazine: (Vanaf 2023 wordt deze naam gewijzigd in wandel.be) gratis abonnement op dit wandel-tijdschrift, dat viermaal per jaar verschijnt (eerste week van maart-juni-september-december).  Een jaar-abonnement op dit tijdschrift zou je anders € 20,00 kosten.