Wandeling 16-05

Beste wandelaars 


Onze Lentetocht start dit keer aan de Sint-Jorisgilde, Brelaarstraat 10 te 3583 Paal.

 

Er zijn twee lussen voorzien: lus A is 10 km lang en is in te korten tot 6 km; lus B is 9,3 km lang en is zowel in te korten tot 8,1 km als tot  4,2 km. Deze lus van 4,2 km gaat, zoals gebruikelijk bij onze club, volledig over verhard terrein en is dus ook doenbaar voor de minder mobielen onder ons.

De lussen A en B gaan vanaf de startzaal elk een andere kant uit en daardoor zijn de lussen perfect combineerbaar tot een afstand van 23 kilometer. Er is onderweg geen controlepost, maar na elke lus kom je terug op de startplaats! 

OPGELET: het kan nog altijd dat er (kleine) wijzigingen aan het parcours worden gedaan als blijkt dat het hier of daar (door de regen of de modder) nog moeilijk is om een vlotte doorgang te hebben.Lus A: 10 km met mogelijke inkorting tot 6 km.

Door de overvloedige regen van de voorbije maand(en) hebben onze parcoursmeesters Marc en Eric alvast een groot deel van de voorziene lus opnieuw uitgetekend, want zij willen onze wandelaars de zoveelste modderwandeling toch wel besparen!


Vanaf de startzaal vertrekt deze A-lus meteen in een andere richting dan de B-lus en zoekt al snel de verharde fietspaden en onverharde paden op, afgewisseld met verkeersarme straatjes om richting Meldert te stappen. Ondanks het nieuwe traject schuwen zij echter geenszins de droge(re) paden in deze natuurlijke omgeving! De lus van 6 km kort het traject van zijn langere broer in door via de Rothstraat te wandelen. Op het einde van deze weg komen de wandelaars van deze lus dan weer samen, nadat de wandelaars van de 10 km een ommetje gemaakt hebben in de richting van de Vallei van de Drie Beken en over enkele bos- en/of landbouwpaden wandelden. Samen leggen zij het resterende traject af om terug te keren naar de startzaal.


Lus B: 9,3 km met mogelijke inkortingen tot 8,1 km of 4,2 km.

Na een klein stukje rustige straten vanaf de startzaal Sint-Jorisgilde volgen meteen al pittige klimpaadjes, zowel bergop als bergaf over de bosrijke Klitsberg, waar de wandelaars bij wijze van spreken al slalommend over heen trekken. Daarna steek je de Tessenderlosesteenweg over (even voorzichtig zijn!) om door de Bloemenwijk te wandelen (let maar op de straatnaamborden onder-weg!). Zo bereik je, na nog een klein stukje weg, de Paalse Plas, maar nog voor het bereiken van die Paalse Plas buig je dit keer af naar links om over het fietspad naast het Millennium-golfterrein naar de Tessenderlosesteenweg te wandelen. Waar de wandelaars van de 8,1 km naar links gaan, gaan de collega’s van de 9,3 km naar rechts, want zij maken nog een extra lusje van 2,2 km vooraleer elkaar weer terug te vervoegen en de laatste 600 meter samen af te leggen om de startzaal weer terug te bereiken.

De lus van 4,2 km vertrekt vanaf de startzaal in wijzerzin en gaat uitsluitend over verharde en autoluwe wegen, daardoor is zij ook toegankelijk voor rolstoel- en rolwagengebruikers.

 

Op de startplaats zullen, zoals gebruikelijk, de plannen hangen van alle wandellussen, met de mogelijkheid de QR-codes te scannen. Ook ons noodnummer van deze wandeling kan je hier vinden (gelieve dit zelf ergens te noteren of maak er een digitaal fotootje van). Je kan vertrekken tussen 7 uur en 15 uur. De startzaal zal open zijn vanaf 6.45 uur en wordt gesloten om 17 uur. Een hapje en een drankje zijn ter plaatse verkrijgbaar aan democratische prijzen.

 

Deelnameprijs wandeling: niet-leden van een wandelclub betalen € 3,00 en leden van een wandelclub € 1,50. Een zelfklever is ter plaatse verkrijgbaar voor € 0,30.

 

Hopelijk is het op 16 mei mooi wandelweer – dat mag toch wel na al die regen van de voorbije maanden – en kunnen alle wandelaars genieten van de zon en onze tweede officiële wandeling van 2024!


Zowel leden als niet-leden van een wandelclub zijn van harte welkom! Het Bestuur en de medewerkers van Wandelclub Paul Gerard Beringen wensen alle wandelaars een fijne wandeldag!

 


P.S. Onze club stelt de gpx-bestanden ter beschikking voor de gebruikers van gps. Je kan de gewenste gpx(-en) vanaf 15 mei  downloaden via de downloadpagina (te bereiken via menu-onderdeel 'Meer... Downloads'). De gpx-en zijn opgenomen met een Garmin eTrex Touch 35-toestel en werden in BaseCamp een beetje 'uitgezuiverd'; daardoor kan het zijn dat op het terrein wat schommelingen zijn (o.a. ook al door de 'miswijzing' die meestal al optreedt of paden die (nog) niet op de kaart staan). Dus in geval van twijfel: volg de aangebrachte pijlen!


Op de downloadpagina kan je - wanneer je liever een papieren versie bij de hand hebt - vanaf 15 mei eveneens de kaartjes vinden van deze wandelingen. Zij werden door onze parcoursmeester Eric gemaakt met RouteYou en ook op hun website kan je de wandelingen vanaf die datum eventueel terugvinden.