Nieuws

LAATSTE NIEUW(TJE)S

AFSCHAFFING BETAALBEWIJZEN VOOR LEDEN VAN EEN WANDELFEDERATIE


De Vlaamse Wandelfederatie heeft beslist om de betaalbewijzen voor leden af te schaffen

vanaf het evenement Vlaanderen Wandelt op 28/04/2024.
Om misverstanden te voorkomen: het gaat enkel om de betaalbewijzen voor leden van een wandelfederatie.

De startkaarten voor de niet-leden blijven gebruikt worden.


Aangezien op de vroegere startkaarten meestal het noodnummer voor die wandeltocht vermeld stond, is het aan te raden om het noodnummer (hangt meestal bij de kaarten van de routes

en/of op meerdere plaatsen in de startzaal) te noteren

of eventueel te fotograferen met je smartphone of digitale camera.


CLUBKAMPIOENSCHAP WANDELSPORT VLAANDEREN


Op het tabblad WSVL-kampioen staat meer uitleg over het Clubkampioenschap 2024

dat door Wandelsport Vlaanderen wordt georganiseerd.


Op deze pagina staan ook nieuwe links om de stand in de 6de Afdeling te volgen en om het

twee- à driewekelijkse verslag van Wandelsport Vlaanderen (wandelblog) te kunnen lezen.


ARTIKEL UIT ONS CLUBBLAD

Op het tabblad Clubblad werd op 29/04/2024

een nieuw artikel  geplaatst met als onderwerp


VERSLAG Wandeling Cambridge (Verenigd Koninkrijk)


Een verslag met foto's van clubleden Nicole en Guy


FOTO'S VAN ONZE ACTIVITEITEN

Op het tabblad Foto's staan foto's van enkele vorige (Covid19-)wandelingen van onze club nog online.

ONZE CLUB OP INSTAGRAM

 

                Leuk nieuws! WPG-Beringen op Instagram. Misschien heb je wel al eens van Instagram gehoord of heb je al een account. Net zoals Facebook, is Instagram een sociaal platform.

 

We maken tegenwoordig graag foto’s die we dan delen met vrienden en familie. Met de Instagram-app kan je deze foto’s delen met je volgers, er en tekstje bij plaatsen, reageren op anderen hun foto’s of ze ‘leuk-vinden’. In plaats van ‘vrienden toevoegen’ zoals op Facebook, ‘volg’ je andere Instagramgebruikers. Dit kunnen je vrienden en familie zijn, maar ook bekende mensen of favoriete merken.

 

Je kan de app installeren op je smartphone of tablet. Op de laptop kan je alleen foto’s van anderen bekijken, maar niet reageren of foto’s uploaden. Na het downloaden van de app, kan je een profiel aanmaken.

Andere mensen kunnen jouw profiel opzoeken door ofwel je gebruikersnaam, ofwel je echte naam in te typen. Je kan zelf bepalen wie jou mag volgen en wie jij graag zelf volgt.

 

Omdat we met onze club zoveel mogelijk mensen op een leuke manier willen bereiken, hebben wij ervoor gekozen om ook actief te worden op Instagram.

wpg.beringen is onze account!

We zullen er regelmatig de nieuwtjes laten verschijnen en aankondigen. Er worden mooie foto’s geplaatst van onze wandelingen en clubevenementen.

 

Jullie kunnen als leden van de club ook actief meewerken door eventueel leuke foto’s naar ons te mailen op wpginstagram@hotmail.com en dan kunnen we een selectie laten verschijnen op onze account. Altijd fijn om later naar terug te kijken!

 

Het zou heel leuk zijn als jullie ons willen volgen op Instagram en vertel het verder! Samen maken we er iets moois van.


Groetjes,

 

Roland en KarenMedewerker Roland Van Humbeeck en dochter Karen hebben voor dit alles gezorgd, waarvoor dank.  

(VER)NIEUW(D)E WEBSITES WANDELSPORT VLAANDEREN 

Wandelsport Vlaanderen vzw heeft sinds kort een grote digitale transformatie ondergaan. Vanaf nu zijn er twee websites, namelijk www.wandelsportvlaanderen.be en www.wandel.be 


Hieronder een woordje uitleg van Wandelsport Vlaanderen vzw over deze twee websites.


De federatiesite www.wandelsportvlaanderen.be blijft net zoals vroeger bestaan, maar zit in een nieuw jasje. De site is er vooral voor de leden en clubbestuurders. Je vindt er vooral info rond het lidmaatschap, wandeltochten organiseren, opleidingen enzovoort. Ook het laatste federatienieuws kan je hier op de voet volgen. Nog terug te vinden hier zijn de klassementen van Clubkampioenschap van Wandelsport Vlaanderen en dat voor alle afdelingen.


Het nieuwe contentplatform wandel.be is er voor iedereen die wil geïnspireerd worden rond wandelen. Hier vind je ook de wandel.be kalender (vroegere Walking in Belgium kalender) en vele blogs rond wandelroutes, wandelreizen, gezondheid en uitrusting. Ook de uitslagen van de wandeltochten kan je hier terugvinden.


Grasduin gerust eens door beide websites. Op een vergadering van 20 maart werd wel aangegeven dat er nog enkele aanpassingen kunnen gebeuren in de nabije toekomst.
NIEUWE APP WANDEL.BE van Wandelsport Vlaanderen

Wandelsport Vlaanderen vzw wou al langer dan vandaag een eigen app-toepassing creëren met nationale reikwijdte. Het is nu zover!

 

Deze WANDEL.BE-app is bedoeld voor alle wandelaars, jong of oud, met of zonder lidmaatschap. De nieuwe app ondersteunt de missie van de wandelsportfederatie. Wandelaars kunnen vanaf nu in de beste omstandigheden op zoek gaan naar alle georganiseerde wandeltochten ingericht door de lokale wandelverenigingen.

 

BELANGRIJKE OPMERKING:

Het gaat hier wel degelijk over een nieuwe app en dus niet over de ons al eerder bekende app wandeltochten waarmee we op de smartphone kunnen checken of/waar en wanneer er wandelingen zijn in België en Nederland!


De verschillende functies van WANDEL.BE-app

De diensten van de applicatie zijn volledig gratis. Binnen de app kan je als lid eenvoudig je lidnummer opgeven zodat je je digitale lidkaart altijd en overal meehebt, handig om te laten scannen bij je inschrijving van de wandeltochten. Verder kun je al het relevante wandelnieuws van Wandelsport Vlaanderen vzw volgen, heb je altijd de meest recente wandelkalender beschikbaar en kun je je favoriete of komende tochten aanduiden.

 

De wandelclubs van Wandelsport Vlaanderen vzw (zo’n 325) hebben natuurlijk ook hun plaats binnen de app. De nodige filterfuncties geven je hierbij een snel overzicht en per club krijg je overzichtelijk hun georganiseerde tochten te zien.

 

In een volgend stadium zal de Wandel.be-app verder ontwikkeld worden, waarbij nieuwe functionaliteiten en continue optimalisaties centraal staan!  Hierbij wordt gedacht aan een koppeling van het elektronisch wandelboekje. Of een Wandel.be-toepassing waarbij je je eigen wandeling op kaart kan maken en achteraf kan downloaden in PDF- of GPX-bestand.  Je wandelroute wordt dan opgeslagen in je persoonlijke ruimte en kan je later delen via een link met andere wandelaars of gebruikers.

 

Waar vind ik de nieuwe WANDEL.BE-app

De WANDEL.BE-app is beschikbaar op Google Play en App Store!