Nieuws

LAATSTE NIEUW(TJE)S

ONZE CLUBWANDELING VAN 2023

Vanaf heden is tevens de tweede reeks foto's van onze clubwandeling

van zondag 19 november 2023

te zien op onze fotopagina (<- hier klikken) 


NIEUW REKENINGNUMMER WPG BERINGEN


NIEUW REKENINGNUMMER Wandelclub Paul Gerard Beringen (sedert januari 2022)


Door het opheffen van de vzw en het overgaan naar een feitelijke vereniging is vanaf half januari 2022 het rekeningnummer van onze club gewijzigd.  Het nieuwe nummer is BE47 7310 5327 3280.


CLUBKAMPIOENSCHAP WANDELSPORT VLAANDEREN


Op het tabblad WSVL-kampioen staat meer uitleg over het Clubkampioenschap 2023

dat door Wandelsport Vlaanderen wordt georganiseerd.


Op deze pagina staan ook links om de stand in de 6de Afdeling te volgen en om het

twee- à driewekelijkse verslag van Wandelsport Vlaanderen (wandelblog) te kunnen lezen.


Onze redactie geeft (bijna) dagelijks een korte stand van zaken, vooral wat betreft het deelnemen van onze eigen leden aan dit clubkampioenschap.


ARTIKEL UIT ONS CLUBBLAD

Op het tabblad Clubblad werd op 09/11/2023

een nieuw artikel  geplaatst met als onderwerp


VERSLAG WANDELING ZWEI MÜHLEN

(Nedersaksen - Duitsland)


Een verslag van clubleden Nicole en Guy.

Dit verslag werd nog niet opgenomen in ons clubblad.


FOTO'S VAN ONZE ACTIVITEITEN

Op het tabblad Foto's staan foto's van enkele vorige (Covid19-)wandelingen van onze club nog online.

ONZE CLUB OP INSTAGRAM

 

                Leuk nieuws! WPG-Beringen op Instagram. Misschien heb je wel al eens van Instagram gehoord of heb je al een account. Net zoals Facebook, is Instagram een sociaal platform.

 

We maken tegenwoordig graag foto’s die we dan delen met vrienden en familie. Met de Instagram-app kan je deze foto’s delen met je volgers, er en tekstje bij plaatsen, reageren op anderen hun foto’s of ze ‘leuk-vinden’. In plaats van ‘vrienden toevoegen’ zoals op Facebook, ‘volg’ je andere Instagramgebruikers. Dit kunnen je vrienden en familie zijn, maar ook bekende mensen of favoriete merken.

 

Je kan de app installeren op je smartphone of tablet. Op de laptop kan je alleen foto’s van anderen bekijken, maar niet reageren of foto’s uploaden. Na het downloaden van de app, kan je een profiel aanmaken.

Andere mensen kunnen jouw profiel opzoeken door ofwel je gebruikersnaam, ofwel je echte naam in te typen. Je kan zelf bepalen wie jou mag volgen en wie jij graag zelf volgt.

 

Omdat we met onze club zoveel mogelijk mensen op een leuke manier willen bereiken, hebben wij ervoor gekozen om ook actief te worden op Instagram.

wpg.beringen is onze account!

We zullen er regelmatig de nieuwtjes laten verschijnen en aankondigen. Er worden mooie foto’s geplaatst van onze wandelingen en clubevenementen.

 

Jullie kunnen als leden van de club ook actief meewerken door eventueel leuke foto’s naar ons te mailen op wpginstagram@hotmail.com en dan kunnen we een selectie laten verschijnen op onze account. Altijd fijn om later naar terug te kijken!

 

Het zou heel leuk zijn als jullie ons willen volgen op Instagram en vertel het verder! Samen maken we er iets moois van.


Groetjes,

 

Roland en KarenMedewerker Roland Van Humbeeck en dochter Karen hebben voor dit alles gezorgd, waarvoor dank.  

NIEUWE NAAM !!!   WALKING MAGAZINE WORDT WANDEL.BE


WALKING MAGAZINE wordt wandel.be


Vanaf 2023 krijgt het tijdschrift Walking Magazine, een uitgave van Wandelsport Vlaanderen, een nieuwe naam, namelijk wandel.be. Dit mede door de samenwerking met de Nederlandse wandelfederatie, Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) die een tijdschrift met de naam wandel.nl uitgeeft. Voor de wande-laars/clubleden/lezers zou er verder niet veel veranderen.NIEUWE APP WANDEL.BE van Wandelsport Vlaanderen

Wandelsport Vlaanderen vzw wou al langer dan vandaag een eigen app-toepassing creëren met nationale reikwijdte. Het is nu zover!

 

Deze WANDEL.BE-app is bedoeld voor alle wandelaars, jong of oud, met of zonder lidmaatschap. De nieuwe app ondersteunt de missie van de wandelsportfederatie. Wandelaars kunnen vanaf nu in de beste omstandigheden op zoek gaan naar alle georganiseerde wandeltochten ingericht door de lokale wandelverenigingen.

 

BELANGRIJKE OPMERKING:

Het gaat hier wel degelijk over een nieuwe app en dus niet over de ons al eerder bekende app wandeltochten waarmee we op de smartphone kunnen checken of/waar en wanneer er wandelingen zijn in België en Nederland!


De verschillende functies van WANDEL.BE-app

De diensten van de applicatie zijn volledig gratis. Binnen de app kan je als lid eenvoudig je lidnummer opgeven zodat je je digitale lidkaart altijd en overal meehebt, handig om te laten scannen bij je inschrijving van de wandeltochten. Verder kun je al het relevante wandelnieuws van Wandelsport Vlaanderen vzw volgen, heb je altijd de meest recente wandelkalender beschikbaar en kun je je favoriete of komende tochten aanduiden.

 

De wandelclubs van Wandelsport Vlaanderen vzw (zo’n 325) hebben natuurlijk ook hun plaats binnen de app. De nodige filterfuncties geven je hierbij een snel overzicht en per club krijg je overzichtelijk hun georganiseerde tochten te zien.

 

In een volgend stadium zal de Wandel.be-app verder ontwikkeld worden, waarbij nieuwe functionaliteiten en continue optimalisaties centraal staan!  Hierbij wordt gedacht aan een koppeling van het elektronisch wandelboekje. Of een Wandel.be-toepassing waarbij je je eigen wandeling op kaart kan maken en achteraf kan downloaden in PDF- of GPX-bestand.  Je wandelroute wordt dan opgeslagen in je persoonlijke ruimte en kan je later delen via een link met andere wandelaars of gebruikers.

 

Waar vind ik de nieuwe WANDEL.BE-app

De WANDEL.BE-app is nu beschikbaar op Google Play en App Store! Via de QR-code op onderstaande links kan je de app rechtstreeks downloaden. U vindt de twee affiches hier: 

https://images.wandelsportvlaanderen.be/2022112111565169-wsvl-app-affiche-1-v2-002.pdf

https://images.wandelsportvlaanderen.be/202211211156243-wsvl-app-affiche-2-v2.pdf


Deze informatie kan je eveneens terugvinden op de thuispagina van Wandelsport Vlaanderen: www.wandelsportvlaanderen.be   onder de titel ‘Neem voortaan Wandelsport Vlaanderen overal mee in je broekzak!