Wandeling 26-02

Beste wandelaars 


Onze 'Wintertocht' gaat door op zondag 26 februari 2023 in Paal-Beringen


De start is aan de Sint-Jorisgilde, Brelaarstraat 10 te 3583 Paal-Beringen (startcoördinaten: N51°02'23,5" E5°09'01,7"). 


Er zijn vijf uitgepijlde luswandelingen, namelijk van 10 km (inkortbaar tot 8 km), 9 km (inkortbaar tot 7 km) en eentje van 4 km.  De lus van 4 km  gaat volledig over verhard terrein en is dus ook doenbaar voor de minder mobielen onder ons. Er is onderweg geen controlepost, maar na elke lus kom je wel terug op de startplaats! Je kan deze lussen dan ook vlot combineren tot een afstand van 23 km!

 

Lus van 10 km (effectief 10,6 km) met mogelijke inkorting tot 8 km (effectief 7,8 km)

Je vertrekt eerst over een verkeersluwe straat (toch altijd voorzichtig zijn!) maar na 600 meter wandel je via een dreef naar een gebied met afwisselend weides en bossen. Na een verhard maar verkeersarm stuk, voornamelijk over een fietsroute, met zicht op de Hooilandse berg kom je vervolgens door een mooi stukje bos. Verderop (na 4 km) splitsen de beide lussen zich op: de wandelaars van de 8 km gaan naar links voor een "eigen" stukje van 600 meter om dan terug uit te komen op het traject van de 10 km. De wandelaars van de 10 km maken een omwegje van ongeveer 3,5 km en wandelen daarbij onder meer langs de Kleine Beek, een holle weg en door een bos om terug samen te komen met de wandelaars van de 8 km. Vanaf dan lopen beide trajecten gelijk om verderop samen wat door het bos te klimmen en zo terug te keren naar de startzaal, waar zoals gebruikelijk iets kan genuttigd worden.

 

Lus van 9 km (effectief 9,0 km) met mogelijke inkorting tot 7 km (effectief 6,95 km)

Deze twee lussen hebben gemeen dat ze allebei voornamelijk over de Klitsberg zigzaggen. Na een klein stukje rustige straten vanaf de startzaal volgt meteen al een kort maar pittig klimpaadje. Daarna ga je zowel bergop als bergaf over de bosrijke Klitsberg, waar je als het ware al slalommend overheen trekt. Daarna keer je via rustige straatjes terug naar de startzaal, waarbij de lus van 9 km een omwegje doet van ongeveer 2,5 km - grotendeels door het bos, waar het door de gevallen bladeren eerder op herfst dan op winter lijkt - ten opzichte van de lus van 7 km, die al vroeger afslaat naar de startzaal.

 

Lus van 4 km (effectief 3,9 km)

Deze lus gaat een geheel andere kant uit dan haar grotere broers en loopt uitsluitend over verharde en autoluwe straatjes in de omgeving van de startzaal. Deze lus is ook geschikt voor rolwagens.

 

 

Op de startplaats zal, zoals gebruikelijk, een plan hangen waarop alle wandellussen overzichtelijk terug te vinden zijn.  

 

Deelnameprijs: niet-leden van een wandelclub € 3,00 - voor leden van een wandelclub € 1,50. 

Een zelfklever kan je kopen voor € 0,30.


Een hapje en een drankje zijn ter plaatse verkrijgbaar aan democratische prijzen.


Hopelijk is het op 26 februari mooi stapweer en kunnen we met zijn allen genieten van onze eerste officiële wandeling van 2023!

Zowel leden als niet-leden van een wandelclub zijn van harte welkom!


Het bestuur en de medewerkers van Wandelclub Paul Gerard Beringen wensen alle wandelaars een fijne wandeldag!P.S. Onze club stelt de gpx-bestanden ter beschikking voor de gebruikers van gps.  Je kan de gewenste gpx(-en) vanaf 24 februari downloaden via de downloadpagina (te bereiken via menu-onderdeel 'Meer... Downloads').  De gpx-en zijn opgenomen met een Garmin eTrex Touch 35-toestel en werden in BaseCamp een beetje 'uitgezuiverd'; daardoor kan het zijn dat op het terrein wat schommelingen zijn (o.a. ook al door de 'miswijzing' die meestal al optreedt of paden die (nog) niet op de kaart staan).  Dus in geval van twijfel: volg de aangebrachte pijlen!


Op de downloadpagina kan je  - wanneer je liever een papieren versie bij de hand hebt - vanaf 24 februari eveneens de kaartjes vinden van deze wandelingen.  Zij werden gemaakt met RouteYou en ook op hun website kan je de wandelingen eventueel terugvinden.

Overzichtskaart van onze Wintertocht van 26 februari 2023. 

Alvast enkele fotootjes van de trajecten. 

Klik op een foto voor een vergrote weergave. Op onze fotopagina kan je nog meer foto's vinden van onze medewerkers ©Eric en ©Guy!