Wandeling 11-07

Beste wandelaars 


Op 10 juni jongstleden organiseerde onze wandelclub WPG-Beringen vzw met succes haar eerste officiële wandeling van dit jaar.  Onze volgende wandeling gaat door op zondag 11 juli 2021.


De start is aan Buurthuis De Kardijk, Burgemeester Heymansplein 14 te Beverlo-Beringen (GPS-coördinaten: N51°05'16,9"   E5°13'25,4").  Er is parkeermogelijkheid voor, naast en achter deze zaal, evenals in de aanpalende straten.  Gelieve de aangegeven bepijling naar de ingang van de zaal, de inschrijvingstafel en de uitgang goed te volgen.  Zij zorgen voor een coronaveilige omgeving.  Houd tevens rekening met de 1,5 meter afstand, ook in de wachtrij aan de inschrijvingstafel. Gelieve tevens tijdig je mondmasker op te zetten vooraleer je naar de ingang van de zaal te begeven en volg de instructies van onze medewerkers ter plaatse.  Op die manier maken we samen de wandeling veilig voor iedere deelnemer!


Er zijn uitgepijlde luswandelingen voorzien van 4 km (3,77km effectief - ook doenbaar voor de minder mobielen onder ons) - 6,50 - 8,25 en 9,85 km.  Er zal geen controlepost zijn!


Lus van 10 km

Deze lus van 9,85 km vertrekt eerst over verharde, bij momenten mogelijk drukkere straten (voorzichtig zijn dus!), omdat een deel momenteel gebruikt wordt als sluipweg om de wegenwerken langs de grote weg te omzeilen.  Je kan evenwel overal op het voetpad of op het gras wandelen. Je kan intussen van op een afstand de mijnterrils al goed zien liggen.  Nadat je de Fatih Moskee (gebouwd tussen 1990 en 1994) gepasseerd bent, ga je rechtdoor in de richting van de oude mijngebouwen en het indoorduikcentrum Todi (geopend in 2016 en uniek in Europa!). 

Net voor het duikcentrum ga je linksaf en wandel je over het fietspad dat hier omgeven is met bloeiende bloemen en planten.  Je hebt hier ook een mooi zicht op de Avonturenberg (eveneens geopend in 2016) met zijn mountainbikepiste.  Net voor het fietspad een scherpe bocht naar links maakt, stap je door een draaipoortje aan je rechterkant waarna je meteen linksaf gaat om de  andere mijnterril op te wandelen.  Je gaat weliswaar niet over de top van de terril heen (al kan je zelf beslissen om dat op eigen houtje toch te doen!), maar blijft aan de rand van deze terril, waardoor je grotendeels gespaard blijft van deze kuitenbijter.  Na een scherpe bocht naar links wandel je naar de uitgang om vervolgens lange tijd door groene en schaduwrijke bossen te stappen. Na deze mooie bossen volgt nog een deel over het fietspad langs de spoorweg Hasselt-Mol tot je uitkomt aan de Korspelsesteenweg en het Station van Beverlo.  Via deze straat keer je vlot terug naar de startzaal.


Lus van 8 km

Eens je de soms iets drukkere Koolmijnlaan overgestoken bent, laat deze lus van 8,25 km je kennismaken met Beverlo door over rustige straten te wandelen.  Na een tweetal kilometer bereik je het bosrijke gebied, waar je het grootste gedeelte van deze wandeling kan genieten van de vele vogelgeluiden - al kan het zijn dat je het gezoem van de muggen erbij moet nemen... 

Op het einde keer je via enkele verkeersarme straatjes en steegjes, in de buurt van sporthal 't Beverke, terug naar de startzaal.


Lus van 6 km

Deze lus van 6,5 km vertrekt over rustige straten van Beverlo, deelgemeente van Beringen.  Na het oversteken van de soms iets drukkere Koolmijnlaan/Heppensesteenweg wandel je eventjes over het pad van het fietsroutenetwerk om al snel af te slagen naar het bosrijke gebied, waar het grootste gedeelte van deze wandeling zich afspeelt.  Pas op het einde heb je enkele verkeersarme straatjes en steegjes, in de buurt van sporthal 't Beverke, nodig om terug te keren naar de startzaal.


Lus van 4 km

Deze lus van 3,77 km gaat over de rustige straatjes in de buurt van de startzaal en is daardoor dus ook rolstoel- en rolwagenvriendelijk.  Je maakt er kennis met het deel van Beverlo dat voornamelijk gelegen is aan de andere kant van de Koolmijnlaan/Heppensesteenweg.


Op de startplaats zal, zoals gebruikelijk, onderstaand plan hangen waarop alle wandellussen overzichtelijk terug te vinden zijn. 


Je kan vertrekken tussen  7u en  15u. De startzaal zal open zijn vanaf 6.45u en wordt gesloten om 17u.

Deelnameprijs: voor niet-leden € 2,00 - voor leden van een wandelclub € 1,50.  Een zelfklever kan je kopen voor € 0,50.

 

Hopelijk is het op 11 juli mooi weer en kunnen we met zijn allen genieten van onze tweede officiële wandeling van 2021!

 

Het bestuur en de medewerkers van WPG-Beringen vzw heten jullie alvast van harte welkom en wensen jullie een fijne wandeldag!


P.S. Onze club stelt al vanaf de vijfde Covid19-wandeling de gpx-bestanden downloadbaar voor de gebruikers van gps.  Je kan de gewenste gpx(-en) downloaden via de downloadpagina (te bereiken via menu-onderdeel 'Meer... Downloads').  De gpx-en zijn opgenomen met een Garmin eTrex Touch 35-toestel en werden in BaseCamp een beetje 'uitgezuiverd'; daardoor kan het zijn dat op het terrein wat schommelingen zijn (o.a. ook al door de 'miswijzing' die meestal al optreedt of paden die (nog) niet op de kaart staan).  Dus in geval van twijfel: volg de aangebrachte pijlen!


Op de downloadpagina kan je weldra - wanneer je liever een papieren versie bij de hand hebt - eveneens de kaartjes vinden van deze wandelingen.  Zij werden gemaakt met RouteYou en ook op hun website kan je de wandelingen eventueel terugvinden.

Plan van onze Vakantietocht van 11 juli 2021. 

Alvast enkele fotootjes van het traject van de 10 km. 

Klik op een foto voor een vergrote weergave.

Op de fotopagina staan nog meer foto's.