Covid19-wandeling

BELANGRIJK BERICHT BETREFFENDE  ONS UITGEPIJLDE TRAJECT VAN  5 en 10 KILOMETER!!


Op het uitgepijlde traject van de lus van 10 kilometer waren alle pijlen vanaf de brug over de snelweg, tot je diezelfde brug op de terugweg weer moest oversteken, kapotgetrokken!  Ook de vervangpijlen, die zaterdag werden teruggehangen, waren op zondag alweer grotendeels verdwenen!  En ook de kleinere pijltjes, die zondagavond nog werden gehangen, waren op maandag alweer verdwenen!  Het Bestuur van onze club heeft dan ook besloten om het traject van 10 km met onmiddellijke ingang te schrappen.  Jammer, maar helaas!

Enkele dagen later deed zich hetzelfde voor op de lus van de 5 km.  Ook hier werden de (vervang)pijltjes meerdere keren verwijderd.  Daarom heeft het Bestuur besloten om het traject van de 5 km eveneens te schrappen.


Voor de volledigheid: de trajecten van 6 km en 9 km blijven wel behouden!


OPROEP AAN DE PERSOON of PERSONEN DIE DE PIJLTJES VERWIJDERT/VERWIJDEREN:

Als u deze pijltjes verwijderd heeft, dan vragen we u om even te bedenken of u het zo leuk zou vinden als iemand anders uw initiatief om zeep helpt!  In deze coronatijden is voor veel mensen het wandelen een uitlaatklep om even de zorgen te vergeten.  Wees daarom solidair en laat de pijlen voortaan hangen, zodat iedereen, die dat wil, naar hartenlust kan wandelen zonder dat hij of zij zelf een traject moet uitstippelen.  Dat is wat men onder het woord 'gemeenschapszin' verstaat!

Alvast bedankt voor uw begrip!


Graag een woord van dank aan de mensen uit de buurt en/of wandelaars die het verdwijnen van de pijlen aan onze club gemeld hebben!

Beste wandelaars 


In deze moeilijke Coronatijden heeft WPG-Beringen vzw reeds vijf Covid19-wandelingen uitgestippeld


Onze 6de Covid19-wandeling vertrekt vanaf zaterdag 27 maart 2021 tot  en met zondag 18 april 2021 aan de parking van Hof ter Schaarbeek, Slaagstraat 7, Beringen (gps-coördinaten: N51°02'33,4"  E005°12'49,8"). 


Er zijn uitgepijlde luswandelingen voorzien van 9 km (8,63 km) en 6 km (6,08 km). 

De lus van 6km is verwerkt in de lus van de 9km. 


Lus van 6 km of 9 km

 

De eerste 2 km liepen oorspronkelijk gelijk met het - intussen geannuleerde - traject van de lus van de 5 km.  Dat deel gaat over rustige straatjes en een fietsstraat.  Daarna gaat het richting Tervant.  Wel even opletten bij het oversteken van de Paalsesteenweg en het korte stukje (ca. 200 m) over de Katermeerstraat.  Via een pad en enkele rustige straatjes kom je aan de splitsing van deze twee lussen.  De 6 km gaat naar rechts en al vlug zit je naast het Albertkanaal.  De 9 km kiest hier resoluut voor enkele leuke bospaadjes en gaat in de richting van Tervant tot de aansluiting met de Beverlosesteenweg.  Blijf hier rechts van deze, mogelijks drukke, weg, want na nog geen 100m moet je al naar rechts afslaan.  Via de vernieuwde voetbalvelden van AC Tervant en wat verkeersarme straatjes wandel je al vlug evenwijdig met het Albertkanaal, waar even verderop de wandelaars van de 6 en de 9 km terug samenkomen.  Na het verlaten van het jaagpad, keer je via verkeersarme straatjes terug naar de parking aan Hof ter Schaarbeek.

 

 

Op de startplaats hangt, zoals gebruikelijk, onderstaand plan waarop alle wandellussen overzichtelijk terug te vinden zijn. 


De pijlen blijven hangen van zaterdag 27 maart 2021 tot en met zondag 18 april 2021.

Op onze pijlen staat het telefoonnummer van WPG-Beringen vzw.  Dat nummer kan je bellen als je merkt dat er pijlen verdwenen zijn.  Ook via Facebook kan je melden dat er pijlen verdwenen zijn.


Noteer deze wandelingen gerust in jullie wandelboekjes; later - na coronatijd - zorgen wij ervoor dat je een stempel bekomt op één van onze georganiseerde wandeltochten.


Een beoordeling of opmerking mag steeds naar molenberghsmarc@hotmail.com gemaild worden.


Raadpleeg regelmatig je mailbox, onze website www.wpgberingen.be, onze Facebook- en/of Instagrampagina voor meer informatie en/of updates.


Hopelijk is het mooi weer en kunnen jullie genieten van onze 6de Covid19–wandeling.

 

Tot in betere en vooral coronavrije tijden,

 

WPG-Beringen vzw.


P.S. Onze club is aan het uittesten om de gpx-bestanden downloadbaar te maken voor de gebruikers van gps.  Je kan de gewenste gpx(-en) downloaden via de downloadpagina (te bereiken via menu-onderdeel 'Meer... Downloads').  Nogmaals: het gaat om een proeffase, dus er kan zeker nog iets mislopen.  De gpx-en zijn opgenomen met een Garmin eTrex Touch 35-toestel en werden in BaseCamp een beetje 'uitgezuiverd'; daardoor kan het zijn dat op het terrein wat schommelingen zijn (o.a. ook al door de 'miswijzing' die meestal al optreedt of paden die (nog) niet op de kaart staan).  Dus in geval van twijfel: volg de aangebrachte pijlen... zij blijven hangen tot en met zondag 18 april 2021!


Op de downloadpagina kan je - wanneer je liever een papieren versie bij de hand hebt - eveneens de kaartjes vinden van onze wandelingen.  Zij werden gemaakt met RouteYou en ook op hun website kan je de wandelingen eventueel terugvinden.

Plan van de 6de Covid19-wandeling.  De trajecten van de 6 en de 9 km zijn nog te bewandelen.

(lees de opmerking bovenaan deze pagina a.u.b.)! 


Alvast enkele sfeerfoto's van onze zesde Covid19-wandeling. 

De laatste foto is van clublid © Nineke (Jeanine) Steen en werd genomen tijdens het hangen van de pijlen.

Op onze fotopagina kan je nog enkele foto's vinden, ook van enkele vorige Covid19-wandelingen van onze club.