Covid19 wandelingen


Wandelclub

Paul Gerard Beringen vzw

Beste wandelaars.

In deze Coronatijden hebben we al zeker tot eind augustus maar weinig hoop om nog aan een georganiseerde wandeltocht te kunnen deelnemen en het begint er voor de rest van de maanden ook nog niet beter uit zien, daarom hebben ook wij van WPG-Beringen vzw gezorgd voor onze 2de Covid19 wandeling. We hebben hiervoor eveneens de toelating van de Stad verkregen.

Vanaf vrijdag 14 augustus hebben jullie de mogelijkheid om aan onze 2de Covid19 wandeling te starten, drie afgepijlde wandeltrajecten vertrekken aan het Parochiaal centrum, Fonteintjesstraat 21 te Koersel-Beringen, deze pijlen laten we hangen tot en met vrijdag 11 september.

We voorzien aan de start een plan en startrichtingen voor de drie omlopen.

Op onze pijlen staat het telefoonnummer van WPG-Beringen vzw, dit nummer kan je bellen als je merkt dat er pijlen verdwenen zijn.

Er zijn drie omlopen:

° De langste wandellus is ongeveer 9 km en gaat ongeveer na iets meer dan 1 km het bos in en zorgt bijgevolg voor een goede bescherming tegen de zon (zeker als die schijnt zoals in het weekend 8-9 augustus en waarschijnlijk de volgende dagen ook nog ). Deze tocht verloopt ongeveer voor 90 procent in het bos.

° Deze lus is ongeveer 8 km lang en verloopt volledig in het bos of rand en deze komt geregeld tegen de grens van het militair domein, je zult er ook de mooie heide kunnen herkennen. Als je hier vroeg in de ochtend komt wandelen kan je zeker een ree of misschien zelfs meerdere kunnen opmerken, wij hebben er elke dag gezien als we op zoek waren naar een geschikte omloop.

° De  kortste en laatste lus is ongeveer 3,5 km lang en vertrekt effe samen met deze van de 8 km en na  een kleine 100 m is er al een splitsing en gaat deze links een andere richting uit en voor het fonteintje door om zo dan een poortje binnen te gaan en dan verder verloopt op een zeer rustige wandelweg met een ver uitzicht over het militair domein. Je passeert ook nog het gebouw van de Watersnip, uiteindelijk een kleine kilometer voor aankomst komt deze terug samen met deze van 9 km.

 

Noteer deze wandelingen gerust in uw wandelboekje, later na coronatijd kunnen wij ervoor zorgen dat je een stempel bekomt op één van onze georganiseerde wandeltochten. We vragen jullie wel een mailtje te sturen naar info@wpgberingen.be, met uw bevindingen zodat we ook weten wat jullie ervan vonden.

 

Op een later tijdstip zorgen wij weer voor drie andere omlopen startend vanaf een andere locatie. Hou raadpleeg regelmatig uw mailbox of onze website www.wpgberingen.be

Het Parochiaal Centrum is tijdens de week open vanaf 12.00 uur en in het weekend vanaf 09.00 uur.

In de nabijheid staat er een ijskar en is er ook nog Oma’s Ijs. De Taverne, De Uitkijktoren is ook vlakbij, de 4 km gaat er trouwens langs, dus keuze genoeg om dorst te lessen en ijsjes te eten.

Nog veel wandelplezier.

 

WPG Beringen 2017 © All Rights Reserved