Covid19 wandelingen


Wandelclub

Paul Gerard Beringen vzw

Beste wandelaar(s)

 

Door het wereldwijd verspreid coronavirus covid-19, dat maar niet wil ophoepelen, kunnen momenteel geen clubwandelingen georganiseerd worden.  Onze club wil echter ook haar steentje bijdragen om zowel voor de wandelaars van wandelclub Paul Gerard als voor de wandelaars van collega-clubs, maar ook voor (nog) niet-aangesloten wandelaars enkele Covid-19-wandelingen uit te stippelen.  We blijven hierbij steevast op eigen terrein, want geef toe, in ons mooie West-Limburg is nog genoeg te ontdekken!

 

Een eerste reeks van drie wandelingen zal vanaf woensdag 01 juli uitgepijld zijn en vertrekt aan de Schans, Bivakstraat 6 te 3581 Beverlo-Beringen.  Aan de omheiningsdraad hangt er een plan en zie je de startrichtingen voor deze drie wandelingen.

 

Je hebt de keuze volgende afstanden:

  • 8,5 km: deze lus gaat na ongeveer 1,5 km het bos in richting Ham-Heppen, loopt voor ongeveer 80% door het bos en zorgt daarbij voor een goede bescherming tegen de zon, wat mooi meegenomen is bij de huidige temperaturen!

 

  • 7,6 km: deze lus gaat gedurende ongeveer 1,7 km door rustige woonwijken en ter hoogte van B&B 't Kasteeltje wandel je het bos in. Voor wie eerst in deze B&B iets wil drinken of een ijsje wil eten, geven we hier de openingsuren: van dinsdag tot zondag vanaf ongeveer 14u tot 21u, maandag gesloten. Na twee korte stukken verhard, verlaten we op kilometer 7 weer het bos om terug te keren naar de Schans.  Deze lus is ongeveer als volgt verdeeld: 27% verhard en 73% onverhard.

 

  • 5,5 km: deze lus vertrekt samen met die van de 8,6 km en na 1,7 km is er een splitsing. Deze lus gaat daar rechts een andere richting uit in het bos en verloopt verder grotendeels over zeer rustige wandelwegen om uiteindelijk op ongeveer 600 meter voor de aankomst terug samen te komen met de lus van 8,6 km.  Op het einde van het bos kom je wel een kleine hindernis tegen, want er ligt een redelijk dikke boom over het bospad, waar je over moet stappen.

 

Voor de dorstigen!  Op ongeveer 200 meter van de startlocatie ligt de Sporthal in de straat Beverpad 15, dit is de Bivakstraat een beetje verder ingaan en daarna de hoofdweg Beverlo-Heppen-Leopoldsburg oversteken en dan zie je de sporthal, deze is normaal gezien open van dinsdag tot donderdag vanaf 14u, op vrijdagvoormiddag (tijdens de wekelijkse markt) is het eveneens geopend, maar gaat dan pas terug open vanaf 18u.

 

Deze wandelingen blijven beschikbaar tot en met donderdag 16 juli!

 

We hopen dat jullie kunnen genieten van deze uitgepijlde wandelingen, zodat we ten minste toch nog voeling kunnen houden met onze geliefde wandelsport, ook al missen we het geroezemoes van de inschrijvingszaal, het terugzien van 'oude' bekenden,...

 

Wanneer je één of meerdere wandelingen deed, ontvingen we wel graag een mailtje op volgend mailadres:  molenberghsmarc@hotmail.com met welke wandeling(en) je precies deed, het aantal personen dat met je meewandelde en eventueel wat je van die specifieke wandeling(en) vond.  Dit kan ook voor ons motiverend zijn!  Uiteraard mag je hier ook problemen melden, zoals verdwenen,  afgetrokken of kapotte pijlen.  Op onze pijlen vind je tevens het telefoonnummer van WPG-Beringen vzw.  Alvast onze oprechte dank voor je medewerking. Schiet niet op de pianisten want er zijn in de proefweek al verschillende pijlen verdwenen of kapotgebroken, tijdens een laatste controle in het weekend van 27-28 juni werd alles terug in orde gebracht.

Noteer deze wandelingen gerust in je wandelboekje!  Later - na coronatijd - kunnen wij ervoor zorgen dat je een stempel bekomt op één van onze georganiseerde wandeltochten.

 

Op een later tijdstip zorgen wij weer voor drie andere wandelingen, die vanaf een andere locatie zullen starten.   Raadpleeg dus regelmatig je mailbox of onze website www.wpgberingen.be

 

 Veel wandelplezier

Marc

 

WPG Beringen 2017 © All Rights Reserved